Asbestinventarisatie

Blijkt een gebouw ouder te zijn dan 1994? En u wilt het renoveren of verbouwen? Dan is een asbestinventarisatie verplicht. Zowel in het pand als in de bodem. Asbest op zichzelf is niet schadelijk voor de gezondheid. Maar wanneer het breekt in kleinere deeltjes dan kan het wel schade opleveren aan uw gezondheid en aan die van de omgeving.

Deze inventarisatie voeren we graag voor u uit. U kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen. Wanneer deze u bevalt, geeft u ons opdracht. We komen een scan bij u uitvoeren en binnen 48 uur na de opname heeft u van ons een rapportage met nodige adviezen.

Asbestverwijderingsbestek

U heeft een gedetailleerd overzicht nodig? Van de locaties waar asbest aanwezig is? Wij stellen locaties en containments vast, zodat duidelijk is waar de asbest verwijderd dient te worden.

Wat is een containment?
Een containment is een ruimte waar zich in dit geval asbest bevindt. In de ruimte wordt een onderdruk gerealiseerd zodat de asbestdeeltjes niet kunnen onstanapen. Vervolgens wordt de gehele ruimte in gepakt en gaten en kieren dichtgesmeerd. daarna kan de asbest op een veilige manier verwijderd worden.

Wij kunnen een asbestverwijderingsbestek voor u schrijven. Als dat uw wens is neem dan contact met ons op. met ons bestek kunnen gecertificeerde asbestsaneerders voor u aan de gang.

Overige diensten

U kunt ons ook inzetten als u op zoek bent naar een van de volgende diensten. Deze diensten liggen allemaal in het verlengde van asbestinventarisatie en een asbestverwijderingsbestek. Maar ook voor een Chroom-6 inventarisatie kunt u contact met ons opnemen.

  • Directievoering en begeleiding asbest-, sloop- en renovatieprojecten
  • Opstellen van een beheersplan asbest
  • Kostenraming en aanbesteding

We nemen graag de leiding van een project van u over zodat er voor u geen last is. Zo heeft u geen omkijken naar de beslommeringen van een project en kunt u rustig achterover leunen. Uw project is bij XL advies in goede handen. Ook bij calamiteiten.

Onze DIA’s (Deskundig Inventariseerders Asbest) zijn goed op de hoogte van nieuwste wet- en regelgeving op gebied van asbest. We denken graag met u mee in oplossingen. Want dat is uw wens.